Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Reprezentanții Republicii Moldova au participat la Atelierul de lucru extins al Fondului Global de Mediu

spot_img

În perioada 2-5 octombrie, 2023, delegația Ministerului Mediului a participat la Atelierul de lucru extins, al reprezentanților Fondului Global de Mediu (în continuare GEF) din Europa și Asia Centrală, care de desfășoară la Skopje, Macedonia.

Atelierul reunește punctele focale din principalele convenții ale ONU (biodiversitate, deșertificare, schimbări climatice și substanțe chimice), reprezentanți ai organizațiilor societății civile, Secretariatului GEF și agențiilor de implementare a GEF.

În cadrul acestui atelier, participarea este o oportunitate pentru punctele focale de a se întâlni cu omologii din alte țări din regiune. Membrii delegației Ministerului Mediului au evidențiat principalele progrese în cooperarea Republicii Moldova cu GEF în domeniul mediului cum este Proiectul regional PNUD/OSCE/UNECE „Promovarea cooperării transfrontaliere și managementul integrat al resurselor de apă în bazinul râului Nistru” implementat comun pentru Republica Moldova și Ucraina, finanțat de GEF, și totodată și-au exprimat interesul sporit pentru implementarea de noi proiecte.

De asemenea, delegația a participat la întrevederi bilaterale cu reprezentanții altor state, pentru a împărtăși experiența, precum și stabilirea unor relații de colaborare pe viitor.

Fondul Global de Mediu (GEF) reprezintă un mecanism financiar independent prin care se oferă granturi țărilor în curs de dezvoltare și celor eligibile pentru proiecte cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Fondurile sunt utilizate pentru proiecte și activități în următoarele domenii: biodiversitate, schimbarea climei, ape internaționale, degradarea terenurilor, protecția stratului de ozon și substanțe chimice.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE