Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

UNIDO și AEE lansează programul de finanțare „Seed Funding” pentru tehnologiile verzi în Moldova

SURSĂAEE
spot_img

La data de 7 septembrie 2023, Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) a organizat o ședință consultativă cu reprezentanții întreprinderilor municipale pentru a discuta lansarea unui mecanism de finanțare de tip „Seed funding”. Această inițiativă face parte din cadrul Programului Global de Inovare în Tehnologii Curate (GCIP) și urmărește promovarea utilizării tehnologiilor curate în Republica Moldova.

Mecanismul propus se bazează pe un fond de „Seed Funding” și are ca obiectiv finanțarea proiectelor mici destinate pilotării tehnologiilor curate în domenii precum eficiența energetică, energie regenerabilă, eficiența apei, construcții ecologice și transportul sustenabil. Pentru fiecare dintre aceste domenii, se va desemna un câștigător, care va primi un grant de 10,000 dolari, contribuția proprie fiind similară sumei acordate ca grant.

Apelul pentru propunerile de proiecte va fi lansat în a doua jumătate a lunii septembrie, iar selecția celor mai bune tehnologii va avea loc în luna octombrie. Procesul de implementare va cuprinde trei etape: identificarea și selecția proiectelor, finanțarea și implementarea activităților, precum și monitorizarea tehnologiei funcționale.

Această inițiativă de sprijinire financiară a întreprinderilor municipale face parte din proiectul GCIP Moldova, care este finanțat de UNIDO și implementat în colaborare cu AEE. Acesta reprezintă un pas important în direcția promovării tehnologiilor curate și a sustenabilității în Republica Moldova.

RECENTE

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE