Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

15 finaliști au fost aleși în concursul “Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova,” ediția 2023.

spot_imgspot_img

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță finalizarea evaluării a 55 de propuneri de proiecte din 136 de aplicări în cadrul GCIP Moldova, ediția 2023. 28 de semifinaliști au fost selectați și instruiți în cadrul Academiei Naționale GCIP, găzduită de Agenția pentru Eficiență Energetică. Astfel, 15 proiecte au fost alese pentru etapa finală, în categorii precum eficiența energetică, energia regenerabilă, consumul eficient de apă, clădiri verzi și transport ecologic.

Următoarea etapă constă în evaluarea dosarelor și prezentarea proiectelor în fața juriului la competiția Moldova Eco Energetică, ediția 2023, cu premii de 10.000 $. Scopul proiectului GCIP Moldova este să promoveze tehnologii inovatoare pentru protejarea mediului și eficiența energetică în Republica Moldova.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor și valorificării surselor de energie regenerabilă, contribuind la durabilitatea mediului și combaterea schimbărilor climatice.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE