Thursday, June 13, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Bruxelles colaborează cu Vianova pentru gestionarea mobilității partajate Micro-mobilitate

spot_imgspot_img

Capitala belgiană va folosi platforma de analiză a datelor pentru gestionarea micro-mobilității și a altor flote, în sprijinul planului Good Move Mobility pentru reducerea traficului.

Creșterea micro-mobilității și a altor programe de transport partajat au dus la scăderea călătoriilor cu mașina în Bruxelles de la 38% în 2010 la 27% în 2022. Capitala belgiană, Bruxelles, a atribuit un contract pe mai mulți ani companiei de analiză a datelor de mobilitate Vianova, ca parte a planului său de a reduce traficul și de a îmbunătăți calitatea vieții în oraș.

Vianova a câștigat o licitație publică pentru a continua să ofere platforma sa de analiză a mobilității agenției de transport Brussels Mobility, din regiunea Bruxelles-Capital.

Opțiuni de transport sustenabil

Platforma va permite operatorilor de mobilitate partajată să gestioneze mai bine flotele, să îmbunătățească siguranța rutieră și să depășească provocările în trecerea către transportul urban mai sustenabil.

Vianova lucrează cu Brussels Mobility din 2020, iar noul acord extinde utilizarea platformei la toate modurile de micro-mobilitate și mobilitate partajată – inclusiv trotinete electrice, mașini, biciclete și servicii de ridesharing – sprijinind implementarea hub-urilor de mobilitate și gestionarea noilor cadre reglementare.

Bruxellesul găzduiește acum mari jucători în domeniul mobilității, inclusiv Dott, Bolt și Lime, datele arătând că nouă la sută din călătorii se fac cu biciclete și un procent cu trotinete electrice, iar călătoriile cu mașina au scăzut de la 38% în 2010 la 27% în 2022. Prin colaborarea continuă cu Vianova, orașul Bruxelles-Capital va continua să facă din mobilitatea sustenabilă o realitate și va asigura operatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a funcționa în beneficiul tuturor.

Platforma de analiză a mobilității bazată pe cloud a Vianova utilizează tehnologia IoT și datele de la peste un milion de vehicule conectate în fiecare zi pentru a furniza organizațiilor publice și private, inclusiv furnizorilor de mobilitate, orașelor și administratorilor de infrastructură, soluții bazate pe date pentru a rezolva cele mai presante provocări în domeniul mobilității.

Peste 60 de orașe utilizează platforma conectată a Vianova, dintre care aproximativ 75% o utilizează exclusiv pentru gestionarea flotelor de micro-mobilitate, inclusiv Abu Dhabi, Paris și Berlin. Regiunea Bruxelles-Capital va folosi, de asemenea, platforma de analiză a datelor de la Vianova pentru a include informații despre car-sharing, precum și date despre trotinetele electrice, făcând din Bruxelles primul oraș care utilizează platforma pentru toate principalele moduri de mobilitate partajată (trotinete electrice, mașini, biciclete și servicii de ridesharing).

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE