Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Fotografii spectaculoase cu noua pistă de biciclete a Sibiului

spot_imgspot_img

Sibiul a sărbătorit recent inaugurarea oficială a pistei de biciclete de-a lungul malurilor râului Cibin, un moment semnificativ în promovarea mobilității ciclistice în oraș. Primarul Astrid Fodor a tăiat panglica la acest eveniment, subliniind importanța și ambițiile proiectului.

Recepția oficială a avut loc într-o atmosferă plină de entuziasm, în prezența unei mulțimi impresionante, în care bicicliștii reprezentau o prezență vizibilă. Evenimentul a fost programat în acest weekend pentru a permite celor interesați să exploreze noua pistă încă de la început.

Astrid Fodor a subliniat în discursul său că această pistă reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte de mobilitate ciclistică în Sibiu. Valoarea totală a proiectului se ridică la 11,4 milioane de euro, din care o contribuție modestă de 230.000 de euro provine din bugetul local. Primarul a reafirmat angajamentul său față de impactul pozitiv pe care proiectul îl aduce în ceea ce privește calitatea vieții și mobilitatea cetățenilor.

În fața criticii care sugera că proiectul ar putea afecta zonele verzi, Astrid Fodor a răspuns ferm, evidențiind că s-au făcut eforturi pentru a menține și îmbunătăți spațiile verzi din jurul pistei. Mai mult, au fost plantați peste 400 de pomi și sute de arbuști, iar zonele au fost îmbogățite cu plante de luncă care înfloresc pe tot parcursul anului.

Primarul a prezentat, de asemenea, perspectivele viitoare ale proiectului, indicând că planurile de extindere și intervenții ulterioare sunt în curs de desfășurare. O extindere planificată va conecta două tronsoane de pistă de biciclete întrerupte în prezent de podul Libertatea, facilitând circulația cicliștilor.

Evenimentul de inaugurare a adunat o varietate de participanți, de la cicliști amatori la cei de performanță și de la corporatiști la reprezentanți ai autorităților locale. Cu toții au exprimat entuziasmul lor față de această inițiativă și au subliniat impactul pozitiv pe care îl va avea asupra orașului.

Inaugurarea pistei de biciclete de pe malurile Cibinului marchează o etapă semnificativă în evoluția infrastructurii ciclistice din Sibiu. Oportunitățile pentru agrement și deplasări sigure și ecologice sunt în creștere, iar comunitatea a demonstrat un interes crescut în folosirea bicicletei pentru diverse scopuri.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE