Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Fotografii spectaculoase cu noua pistă de biciclete a Sibiului

spot_imgspot_img

Sibiul a sărbătorit recent inaugurarea oficială a pistei de biciclete de-a lungul malurilor râului Cibin, un moment semnificativ în promovarea mobilității ciclistice în oraș. Primarul Astrid Fodor a tăiat panglica la acest eveniment, subliniind importanța și ambițiile proiectului.

Recepția oficială a avut loc într-o atmosferă plină de entuziasm, în prezența unei mulțimi impresionante, în care bicicliștii reprezentau o prezență vizibilă. Evenimentul a fost programat în acest weekend pentru a permite celor interesați să exploreze noua pistă încă de la început.

Astrid Fodor a subliniat în discursul său că această pistă reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte de mobilitate ciclistică în Sibiu. Valoarea totală a proiectului se ridică la 11,4 milioane de euro, din care o contribuție modestă de 230.000 de euro provine din bugetul local. Primarul a reafirmat angajamentul său față de impactul pozitiv pe care proiectul îl aduce în ceea ce privește calitatea vieții și mobilitatea cetățenilor.

În fața criticii care sugera că proiectul ar putea afecta zonele verzi, Astrid Fodor a răspuns ferm, evidențiind că s-au făcut eforturi pentru a menține și îmbunătăți spațiile verzi din jurul pistei. Mai mult, au fost plantați peste 400 de pomi și sute de arbuști, iar zonele au fost îmbogățite cu plante de luncă care înfloresc pe tot parcursul anului.

Primarul a prezentat, de asemenea, perspectivele viitoare ale proiectului, indicând că planurile de extindere și intervenții ulterioare sunt în curs de desfășurare. O extindere planificată va conecta două tronsoane de pistă de biciclete întrerupte în prezent de podul Libertatea, facilitând circulația cicliștilor.

Evenimentul de inaugurare a adunat o varietate de participanți, de la cicliști amatori la cei de performanță și de la corporatiști la reprezentanți ai autorităților locale. Cu toții au exprimat entuziasmul lor față de această inițiativă și au subliniat impactul pozitiv pe care îl va avea asupra orașului.

Inaugurarea pistei de biciclete de pe malurile Cibinului marchează o etapă semnificativă în evoluția infrastructurii ciclistice din Sibiu. Oportunitățile pentru agrement și deplasări sigure și ecologice sunt în creștere, iar comunitatea a demonstrat un interes crescut în folosirea bicicletei pentru diverse scopuri.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE