Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Fotografii spectaculoase cu noua pistă de biciclete a Sibiului

spot_img

Sibiul a sărbătorit recent inaugurarea oficială a pistei de biciclete de-a lungul malurilor râului Cibin, un moment semnificativ în promovarea mobilității ciclistice în oraș. Primarul Astrid Fodor a tăiat panglica la acest eveniment, subliniind importanța și ambițiile proiectului.

Recepția oficială a avut loc într-o atmosferă plină de entuziasm, în prezența unei mulțimi impresionante, în care bicicliștii reprezentau o prezență vizibilă. Evenimentul a fost programat în acest weekend pentru a permite celor interesați să exploreze noua pistă încă de la început.

Astrid Fodor a subliniat în discursul său că această pistă reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte de mobilitate ciclistică în Sibiu. Valoarea totală a proiectului se ridică la 11,4 milioane de euro, din care o contribuție modestă de 230.000 de euro provine din bugetul local. Primarul a reafirmat angajamentul său față de impactul pozitiv pe care proiectul îl aduce în ceea ce privește calitatea vieții și mobilitatea cetățenilor.

În fața criticii care sugera că proiectul ar putea afecta zonele verzi, Astrid Fodor a răspuns ferm, evidențiind că s-au făcut eforturi pentru a menține și îmbunătăți spațiile verzi din jurul pistei. Mai mult, au fost plantați peste 400 de pomi și sute de arbuști, iar zonele au fost îmbogățite cu plante de luncă care înfloresc pe tot parcursul anului.

Primarul a prezentat, de asemenea, perspectivele viitoare ale proiectului, indicând că planurile de extindere și intervenții ulterioare sunt în curs de desfășurare. O extindere planificată va conecta două tronsoane de pistă de biciclete întrerupte în prezent de podul Libertatea, facilitând circulația cicliștilor.

Evenimentul de inaugurare a adunat o varietate de participanți, de la cicliști amatori la cei de performanță și de la corporatiști la reprezentanți ai autorităților locale. Cu toții au exprimat entuziasmul lor față de această inițiativă și au subliniat impactul pozitiv pe care îl va avea asupra orașului.

Inaugurarea pistei de biciclete de pe malurile Cibinului marchează o etapă semnificativă în evoluția infrastructurii ciclistice din Sibiu. Oportunitățile pentru agrement și deplasări sigure și ecologice sunt în creștere, iar comunitatea a demonstrat un interes crescut în folosirea bicicletei pentru diverse scopuri.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE