Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Instruire pentru Funcționarii Publici din Nordul Țării despre Achizițiile Durabile în Administrația Locală

SURSĂAEE
spot_imgspot_img

Reprezentanții autorităților locale din Drochia au participat astăzi la un atelier de lucru cu tema achizițiilor transparente pentru proiectele de eficiență energetică și energie regenerabilă. Acest eveniment a fost organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică și Ministerul Energiei, cu sprijinul PNUD Moldova, în cadrul Proiectului “Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

Cerințele tehnice minime au fost elaborate în urma consultării publice și experienței autorităților, ținând cont de recomandările experților. Aceste cerințe vor fi aprobate de Agenția pentru Eficiență Energetică și vor fi integrate în programe naționale, inclusiv cele gestionate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

SPECIFICAȚII TEHNICE

Implementarea proiectelor de eficiență energetică și energie regenerabilă în sectorul public trebuie să servească drept model durabil și exemplar. Calitatea acestor proiecte depinde de cerințele tehnice și performanța energetică stabilite, contribuind astfel la îmbunătățirea calității și durabilității acestora.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice și valorificării energiei regenerabile, cu accent pe protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE