Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Inspecția eficienței energetice: directorul AEE monitorizează pregătirile pentru iarnă la Hâncești

SURSĂaee
spot_img

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Muntean, a efectuat două vizite la instituțiile publice din raionul Hîncești, care utilizează centrale termice pe biocombustibil solid, cu scopul de a se informa cu privire la pregătirile pentru sezonul de iarnă.

În cadrul acestor vizite, Ion Muntean a avut discuții cu conducerea Gimnaziului din satul Buțeni, unde 280 de copii își desfășoară studiile, și cu conducerea Liceului Teoretic din satul Lăpușna, unde învață 451 de copii, pentru a evalua progresele pregătirilor pentru sezonul de încălzire. De asemenea, au fost discutate posibilitățile de îmbunătățire a aprovizionării cu energie termică bazată pe biocombustibili solizi.

Domnul Muntean a subliniat importanța utilizării surselor regenerabile de energie din punct de vedere al economiei de energie, costurilor reduse și impactului pozitiv asupra mediului. Acesta a încurajat instituțiile să mențină o colaborare strânsă cu Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) pentru a consolida eforturile de dezvoltare a sectorului de biocombustibili.

În cadrul vizitelor, directorul AEE a prezentat Planul de măsuri pentru pregătirea sezonului de încălzire 2023-2024, cu accent pe Planul-model de măsuri de eficientizare a consumului de energie în clădirile publice. AEE are responsabilitatea de a monitoriza aprovizionarea instituțiilor publice cu biocombustibili solizi și de a colecta informații referitoare la volumul disponibil și necesar de combustibil solid/biomasă. De asemenea, agenția organizează instruiri dedicate operatorilor de centrale termice, administratorilor instituțiilor publice și producătorilor de biomasă, cu privire la importanța utilizării centralelor termice pe biomasă și reducerea consumului de energie în clădirile publice.

Agenția pentru Eficiență Energetică are ca misiune implementarea politicii de stat în eficiența energetică, performanța clădirilor și valorificarea surselor de energie regenerabilă, inclusiv atragerea și gestionarea resurselor financiare pentru finanțarea proiectelor în aceste domenii, cu un accent special pe protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE